Kenhető terasz vízszigetelés II.

Kenhető terasz vízszigetelés, szigetelés ismertetése egy igen kényes helyen a teraszon. Az épületek gyakori probléma forrásai a teraszok. Rengeteg problémát okoznak az építés során a megfelelő rétegrendek felcserélése, vagy egyes rétegek kihagyása.

Találkoztunk már megannyi megoldással, hibákkal, de mindig van újabb és újabb meglepő „beépített hiba” ami az épületek, vagy kivitelezés gyors, mihamarabbi átadása érdekében történik.

A vízszigetelések elkészítése nagyon drága és időigényes munkafolyamat.

  • Ha vízszigetelő kell , akkor az egyeztetés egy másik kivitelezővel sok állás időt eredményez
  • Ha kenhető vízszigetelést választunk és azt jó minőségben akarjuk akkor az is minimum plusz 3 nap

Sok olyan terasszal találkozunk, ahol a vízszigetelés teljes egészében, vagy részben elmarad, mondván, hogy a burkolat majd szigetel. Avagy szigetelés után megváltozik (egyszerűsödik az építkezés), ezzel megváltoztatva, vagy megsértve az elkészült vízszigetelést.

Pedig sokat tudunk gyorsítani a kivitelezésen, ha az építkezés átgondolt.

A legújabb irányelvek „megbízható” burkoló hiányában a terasz lejtésképzése – vízszigetelés után alternatív, könnyen lerakható és felszedhető járófelületek kialakítása, esetleg annak teljes elhagyása.

A kenhető terasz szigetelés a könnyen beépíthetőség és karbantarthatóság jó alternatívája a régebbi vízszigetelés módszereknek. A kenhető szigetelés gyártói előírások figyelembe vételével felveszik a versenyt bármelyik egyéb szigeteléssel – tapasztalataink alapján.

A járófelületekre tökéletes megoldás az un. „Klikkes” rendszerű teraszburkolatok, amelyet egy ügyesebb tulajdonos akár önmaga is le tud rakni. Ezzel akár pénzt, időt is spórol.

Vannak teraszok melyek „erősebb” kopásálló vízszigetelést kapnak, illetve ritkább használat miatt a vízszigetelés szabadon marad.