Kenhető tetőszigetelés – kent tetőszigetelés

Kenhető tetőszigetelés, igaz, nem lapostető, de tetőszigetelés. Vízszigetelésként tökéletes, megóvja a felületet és ráadásul hűvösebb lesz a tetőtérben.

Ezen a tetőfelületen szó sem lehetett lángolvasztásos hegesztéssel készíthető bitumenes szigetelésre, hiszen az épület tetőszerkezete fából készült. Ráadásul nem is olyan messze, pár utcával arrébb a rossz anyagválasztás és kivitelezési módozat miatt égett le egy egész épület (Kodály krt.).

A kenhető tetőszigetelés, illetve vízszigetelések lehetővé teszik olyan épületek teljeskörű védelmét, ahol nem szívesen dolgozunk lánggal a fa szerkezetek miatt, illetve a PVC szigetelés a sok felület törés miatt költséges és bonyolult megoldás lenne.

Kivitelezés szempontjából is kényelmesebb 20-25 kg vödrökkel sétálgatni, mint 40-50 kg-s lemezekkel, vagy súlyosabb PVC tekercsekkel. Ráadásul a tetőszerkezet nem bír el korlátlan súlyokat. A jelenlegi állapotban az OSB-felületre helyezett rossz minőségű (nem poliészter erősítéses) bitumenes lemez az OSB lapok találkozásánál szétrepedtek. Az alatta lévő lakások állapota emiatt annyira megromlott, hogy a födém átázott és leszakadt, a lakások lakhatatlanná váltak. Ez mindenhol elég kellemetlen, de ez egy „prémium” épület, kiváló helyen.

A kenhető tetőszigetelések többségében kiszáradása után is nagy rugalmassággal rendelkeznek és nyújthatósága is kiemelkedő. Ezért esett a választásunk erre a szigetelésre és gyártóra. Ráadásul a világos szín miatt a tetőtér hőmérséklete, már ebben a kora tavaszi időben is jóval kedvezőbb. A felületre még egy réteg kerül. Természetesen mint minden szigetelést, évente ajánlott felülvizsgálni, főként ilyen „mozgó” szerkezetre került kenhető tetőszigetelést.