Lapostető bitumenes szigetelés. Vigyázz!

Lapostető bitumenes szigetelés

A bitumenes szigetelés amikor felkerül az épület tetejére, nagyon szép és praktikus. A gyártók a felhasznált anyagok miatt is (nincs benne semmi ami lebomoljon), hosszú élettartamot állapítanak meg. Sokan választják ezért ezt az igen népszerű tetőszigetelési módot.

Valójában ahogy felkerül a lapostetőre bitumenes szigetelés, onnantól kezdve elkezdődik a rétegek halmozódása 5-10 éven belül. Gyakorlatban lekopik a tetőszigetelés felső rétege (palazúzalék), majd el kezd repedezni. Csomópontokon a repedések miatt ázás jelenik meg legfőképp az összefolyóknál.

A legegyszerűbb javítási mód, mely nem igényel kutatást és fejtörést, gondolkodást, ha egy újabb réteg kerül a tetőre – azaz újra szigeteljük a tetőt.

Ha az újra szigetelés előtt kijavítjuk a szigetelésen azokat a hibákat amik egyébként is a problémát okozták, úgy valóban a Megrendelő sokáig élvezheti az elkészült munkánkat. Egyébként csak még egy hibás réteget teszünk fel, teljesen feleslegesen, ami ugyanúgy 3-5 éven belül áztatni fogja az alatta lakókat, ezzel kellemetlenséget okozva a Megbízónak. A bitumenes szigetelésre általában 10 év garanciát vállalunk. Jelenleg olyan bitumenes szigeteléssel ellátott tetőkre járunk vissza (ingyen), ami ezen a garancia időn túl van (12-18 éves munkáink), és a tetőszigetelésen jelentéktelen hibák vannak. Tapasztalatok alapján, szükséges a hiba javítással kezdeni a szigetelést. A szigetelés majdnem minden esetben az összefolyók teljes elbontásával és újraépítésével kezdve, csomópontok helyreállításával kezdődik.