PVC tetőszigetelés hibái I.

A PVC tetőszigetelés viszonylag egyszerű. Gyakorlattal és tanulással könnyen elsajátítható. A Gyártók többsége csak azért, hogy az Ő anyagaikat használjuk, szívesen megtanítanak rá, és képeznek minket. A tető szigetelés egyszerűnek tűnik, de mivel minden tető, vagy terasz más és más, illetve a szigetelés előtt lévő „szakik” érdekes felületeket készítenek, ezért különböző kihívások elé állítanak. Az összeomláshoz pedig nem kell más, csak még egy „szaki”, aki túlgondolva leegyszerűsíti az előtte álló feladatot.

Néha a problémák megoldása, egyes csomópontok kialakítása sok kreativitást igényel. A legrosszabb az, ha azért kell „kreatívkodnunk”, mert a felmérés során nem vettünk észre valami olyan dolgot amit egyébként fillérekért árulnak a PVC tetőszigetelésgyártók.

Ebben az esetben egy egyszerű tetőösszefolyó, illetve oldalkifolyó megvásárlása megoldotta volna a problémát.

Ehelyett a PVC tetőszigetelés anyagából készített valamelyik „dolgozó” egy összefolyót. Ez az alap probléma olyan megoldásokat szokott magával hozni, ami hosszú távon nem oldja meg a tetőszigetelést. Sőt beázás forrásaként azonosítható.

Itt egy „házi készítésü” tetőösszefolyót lehet látni. Mivel nem illeszkedett a PVC csőhöz, így az esőzésekor a cső mellett folyt ki a víz – minden esetben. Erre a célra igen egyszerű „oldal” kifolyót lehet készen kapni, melyet tökéletesen lehet a tetőszigeteléshez hegeszteni, Ezzel elkerülhető a szétesés, vagy eltömődés miatti beázás…