Lapostető, Napelemek, napkollektorok – telepítése

Lapostetőn napelemek, napkollektorok? Minden felújítás és bővítés előtt érdemes megvizsgálni hogy a megmaradó alap, vagy az épület azon része amihez csatlakozik az új, megfelelő-e annak fogadására. Érdekes módon ez egy épület szintráépítés, emeletráépítés vagy bővítésnél egyértelmű, illetve szabály szerint kötelező is. Különös módon a lapostetőre való gépészet telepítésénél, egyszerű szemrevételezéssel eldönthetik, hogy a szerkezet bírja-e a gépészet súlyát. Fura, hogy a lapostetőn lévő szigetelés milyen állapotban van, – olyan emberek döntenek akiknek nem ez a szakterületük. Lapostető napelem, napkollektor, – mehet!

Ezután jönnek a meglepetések…
Nagyon gyakran találkozunk olyan viszonylag frissen felhelyezett lapostetőre frissen felhelyezett napelemes rendszerekkel, ahol a tetőfelület már jóval túl van a lapostető szigetelés élethosszánál, garancia idejénél.

És valamiért elkezdett beázni…

Mielőtt telepítenénk bármit is a tetőre, előtte mindenképpen újítsuk fel. Nagyon költséges, ha nem így teszünk. Érdemes beavatni egy tetőszigetelőt megkérdezni a napelem telepítése előtt a tetőszigetelés állapotáról. Ha tudjuk, hogy biztos régen volt szigetelve a tető, biztosak lehetünk benne, hogy hamarosan szükség lesz tetőszigetelésre. Sajnos nincs egy titkos doki, aki tudtunk nélkül megjavítja a tetőt, ha hibás. A letalpalások szigetelését egy „napelemes” nem feltétlenül tudja, akarja megoldani – és nem is ez a fő feladatuk. Lapostetőn napelemet, napkollektort gépészek és szerelők telepítik.

A tető szigetelése, javítása, felújítása felépítményekkel a tetőn sokkal költségesebb és kellemetlenebb, mint felépítmények, gépészet nélkül. Ráadásul ha van egy tetőszigetelő a csapatban akkor a napelem telepítése is egyszerűbb lehet, hiszen nem követnek el felesleges hibákat, melyek később kellemetlen beázásokhoz vezetnek.

Vállaljuk a tető felülvizsgálatában, előkészítésében, javításában – HÍVJON!