PVC szigetelés – Tetőszigetelés nyáron

A PVC szigetelést nyáron néha nem lehet elég korán kezdeni.

Nyáron valamikor csak „nagyon reggel” lehet elkezdeni a tetőszigetelést nyáron, mert a hőmérséklet nagyon hamar meghaladja az „elviselhetetlen zónát”

Persze ennek is meg vannak a szépségei… (és itt nem a 3-4 kor felkelést értem) 🙂

Szerencsénkre ezen az épületen elég korán is el tudtuk kezdeni a PVC szigetelési munkáinkat, így ebben az estben már fél hatkor a tetőn voltunk. Fontos volt számunkra, hogy minél korábban elkezdhessük a PVC tetőszigetelési munkálatokat. És hogy miért érdekes az, hogy ez PVC szigeteléssel készült tető? Sajnos a dél körüli hőmérséklet nagyon embert próbáló volt, már csak egyébként is. Viszont a PVC szigetelés világos színű, több esetben visszaveri a fényt és a hőt. Ez előny a későbbiekben Megrendelőnk részére, mert nem melegszik fel a tető úgy mint egy bitumenes szigetelésű tető. De a maximum hőmérsékletek több hibázási lehetőséget okozhatnak. Rajtunk mozgási nehézségek (botladozások, szédülés) és ezzel balesetveszélyes körülmények alakultak ki. Reggel 6-tól délig ezekben a napokban 4-6 darab másfél literes ásványvíz is elfogy emberenként úgy, hogy nem kell felkeresnünk a mosdót. 🙂

Nagyon fontos, hogy mindig figyeljünk egymásra, és ha látszik, hogy valami nincs rendben, cselekedjünk. Gyakran már aki napszúrást kap, nincs tudatában önmagával! A tető veszélyes munkahely!

hőmérő nyáron PVC szigetelés