Terasz vízszigetelés és burkolása fűszőnyeggel

terasz fűszőnyeggel

PVC szigetelés taraszon – fűszőnyeg borítással – terasz vízszigetelés

Egy belvárosi terasz vízszigetelésére kértek fel minket. A tulajdonos kérése, választása határozottan a PVC vízszigetelés volt. A PVC vízszigetelés elég erős, tartós, és ha megfelelően van elkészítve akkor sokáig állja a „sarat”. Az előző szigetelés is PVC vízszigeteléssel készült, csak nem megfelelően. Sajnos a szigetelés nem lett szakszerűen lerakva. Ilyen kis felületen is, ahol nem kerül leterhelésre a szigetelőanyag, szükséges rögzíteni. A szél lebegteti az anyagot és így sajnos meggyűrődhet. Illetve itt még volt egy fő probléma – a terasz összefolyó helyben készült, nem gyári megoldással, és emiatt folyamatosan ázott, az alatta lévő lakás. Így a szigetelés elkészítése nem volt kérdéses.

Ugyanakkor a Megrendelőnknek elege lett abból, hogy nem talál burkolót, így kitalálta mint költséghatékony megoldásként mű fű – azaz fűszőnyeg rak le a PVC vízszigetelésre.

Kíváncsiak vagyunk az élettartamára illetve a takaríthatóságára. Egyenlőre szép!

Általában csak szigetelés, vízszigetelés és annak problémáival foglalkozunk, ezért gyakran a végeredményt nem látjuk soha. A vízszigetelés egy közbenső munkafolyamat, így az jó esetben eltűnik és nem látható a végeredmény. Ugyanakkor szeretjük az ötletes megoldásokat és elképzeléseket. Ha tudunk a Megrendelőink kedvében járni azzal, hogy az ilyen terasz vízszigetelés feladatokat véghez viszünk, az minket is örömmel tölt el.

Szeretjük a kihívásokat is és nem rettent el minket az, ha egy munkafolyamat bonyolultabb – vagy gondolkodni kell a megoldáson. Ha van hasonló ötlete, hívjon bátran!