Kent szigetelés szűk helyen

szigetelés extrém helyen

Kent szigetelés – Vízszigetelés készítése lehetetlen helyeken

Van olyan amikor nagyon szűk vagy extrém helyeken kell elkészíteni a vízszigetelést. Ilyenkor a tetőszigetelés elkészítése nagy kihívás és fontos, hogy garanciát lehessen rá vállalni hosszú távon. Ebben az esetben a megfelelő és minőségi anyagválasztás nagyon sokat segít a kivitelezés során. Szűk helyen tetőszigetelést készíteni lángolvasztásos szigeteléssel elképzelhetetlen és veszélyes. Forró levegős hegesztés körülményes és lehetetlen.

Ezért választottuk az egyik legjobb kent szigetelést, amit akár hengerrel is fel lehet hordani a felületre. Kent szigetelések egy részét csak glettvassal lehet felhordani mert annyira sűrű anyag. Ebben az esetben olyan hely is volt, ahol csak fekvő helyzetben tudtunk benyúlni egy olyan helyre, ahová egy henger széleségében sem fért el rendesen. Emellett ezen a kis helyen is volt több sarok csomópont függőleges – vízszintes felület is.

Természetesen itt is több rétegben kellett a vízszigetelés elkészíteni. Nehezítés mindemellett az, hogy a párás és 10 foknál nem volt melegebb az idő. Így az időjárás nagymértékben lassította a kent szigetelés száradását, növelve ezzel a rétegek közötti felhordási időt. Hiába a kis felület, kenhető szigetelésnél nagyon fontos megvárni a rétegek közötti kiszáradást. A kenhető szigetelést gyártó által meghatározott előírásokat minden esetben be kell tartani, még ha az építkezést lassítja is. Ennek elmulasztása teljes biztonsággal bontást és újra szigetelést eredményez! Szeretjük a kihívásokat és az olyan feladatokat mely eltér a megszokottaktól. Ha esetleg van ilyen, extrém tetőfelület, hívjon minket bátran!