Lapostető szigetelés, kenhető szigeteléssel – MAPEI

Bitumenes vízszigetelés felújítása (kent) kenhető szigeteléssel.

Mielőtt kiválasztanánk a legmegfelelőbb szigetelési lehetőségeket, meg kell vizsgálni a szigetelendő tetőfelületet, illetve konzultálni kell a Megrendelővel az igényeiről és lehetőségeiről.

Mivel majdnem minden tetőszgetelési anyaggal dolgozunk és van is mindegyik tetőszigetelési anyagra több éves, évtizedes tapasztalatunk, így a megrendelőt is tudjuk tájékoztatni, mindegyik szigetelési fajtáinak az előnyéről és/vagy hátrányáról.

A kent, vagy kenhető szigetelésnek az egyik nagy előnye a hegesztés és a varratok hiánya. Mint minden szigetelésnél a legfontosabb a jó előkészített felület. Egy jól előkészített tetőfelületen a kenhető szigetelés egy gyors és hatékony lehetőség. A fogadó tetőszigetelés egyenletesen és jól tapad, egybefüggő felületet hoz létre.

Visszatérve, nem minden lapostető felülete alkalmas kenhető szigetelés fogadására.
Vannak olyan tetőfelületek ahol annyira szétrepedt, töredezett a szigetelendő tetőfelület, vagy feltöredezett, elvált a felületről a vízszigetelés, hogy nem érdemes gondolkodni mással, mint valamilyen lemezes szigeteléssel.

Természetesen ha van rá lehetőség, és a Megrendelő is egyet ért vele, ennek a lapostető szigetelésnek nincs párja. Figyelni kell a gyártói előírásokra, de ha mindent betartunk akkor egy gyorsan, egyszerűen kivitelezhető hosszú ideig ellenálló lapostető szigetelést, hozhatunk létre. Ráadásul a tető felülete nyáron sem melegszik túl a világos szín miatt.

Megrendelésért, tanácsadásért, kivitelezés miatt hívjon bizalommal!