Terasz szigetelés – vigyázz!

A terasz vízszigetelés nagyon fontos! nagyon körültekintően kell végezni, ha lehet le is kell próbálni! Miután a burkolás vagy több tonna anyag felkerül a terasz vízszigetelésre járó felületként, előtte meg kell győződni arról, hogy a vízszigetelés megfelelően működik-e. És ha nem akkor, ne engedjük folytatni a kivitelezést – nem fog magától megjavulni! Ha eltakarjuk és leburkoljuk a vízszigetelést, csak költségesebb lesz a bontás és helyreállítás miatt a szigetelés helyreállítása.

És ha nem vártuk ki a vízszigetelés tesztelését, vagy később jött elő a probléma akkor is minél hamarabb kell rá keresni megoldást, mert van amikor pár ezer forintos probléma több milliós kárt tud okozni, és a probléma megoldása is csak költségesebb lesz. Ezen a ponton gyakran a Megrendelők félmegoldásokba, vagy a probléma megoldás elodázásába menekülnek…

Sajnos ez hosszú távon további szerkezeti károsodást okozhat az épületben, akár visszafordíthatatlan rongálódást is eredményezhet.

Az lenti képekben az látszik, hogy a terasz vízszigeteléseknél a felhajtás meglétére ügyelni kell. Nem hátrány, ha a felhajtás olyan homogén felületen van ami stabil – nem rohad el. Ha a felhajtás kenhető vízszigetelés és nincs hajlaterősítővel ellátva, olyan mint ha nem lenne szigetelés. Ebben az esetben a folyamatos beázás szerkezeti károkat okozott, és a sok penész és salétrom használhatatlanná tette az ázó felület alatt lévő irodát és a terjedő penész miatt a közvetlen környezetében elhelyezkedő irodákat is ki kellett üríteni. Ez mint munkahely és a használhatatlan területek, felmondó alkalmazottak, épületkárosodás – hatalmas összeget emészt fel. Kerüljük ezeket a szituációkat!

Szerencsére kenhető szigeteléssel sok probléma bontás nélkül is megoldható. Keressen, hívjon bizalommal, megtaláljuk a legköltséghatékonyabb terasz szigetelés megoldást!