Ismertető

Bemutatkozunk – Tetőszigetelő

De mi az hogy tetőszigetelő?

Az építőipar egyes fő ágazatai, mint a tetőfedés is, annyira kinőte magát, hogy ágazatai szétváltak – elkülönültek. A tetőfedés, mint fő ágazatot lefedő szakma. Egyre élesebben elkülönül az „ács” munka (általában cserepes fedés, faszerkezetű fedélszékkel – amit jobb esetben ácsok készítik).

Vagy a „bádogos” (cserepeslemez, vagy valamilyen fém anyagú lemez fedéssel – bádogosokkal).

És elérkeztünk a lapostető szigetelőhöz, aki általában bitumenes, vagy PVC anyagú szigeteléssel dolgozik, többiektől eltérően – lapostetőn – mint tetőszigetelő.

Ezek a szakágak külön-külön, különböző szaktudást igényelnek, különböző szerszámokat és eszközöket, különböző folyamatosan tanult és elsajátított szaktudással. Erre nem valószínű hogy egyben mint TETŐFEDŐ alkalmas vagy szakszerű lehet bárki.

Egy tetőszigetelőnek, nincs szüksége lemezhajlító és vágó eszközökre, vagy cserépszállító kocsira, ferdepályás felvonóra stb. De ha szakemberként dolgozik valaki saját szakmájában, akkor szüksége van ugyanúgy több millió forintos eszközökre, mint a PVC hegesztő automata, vagy hőlégfúvók, és többféle kéziszerszámokra. Ezekre például egy „Ácsnak”, „Bádogosnak”, autószerelőnek semmi szüksége sincs!

Aki csak szigeteléssel foglalkozik az szigetelő, aki mással az valószínűleg nem az. Így minden Megrendelőt arra kérünk, hogy az igényelt szakterületről válasszon kivitelezőt!